Beograd, 19/5/2015
N1

Beograd, 19/5/2015
N1
Gostujući na televiziji N1, Tanja Ignjatović iz Autonomnog ženskog centra rekla je da u Srbiji ne postoji sistemski odgovor na činjenicu da su ubistva žena dramatična i da se njihov broj povećava. Naglasila je da se ubistvo kao ishod nasilja može predvideti, jer u većini slučajeva to nije bila spontana odluka u trenutku, već je nasilje trajalo godinama, kao i zastrašivanje i pretnje.
Govoreći o merama zaštite, ona je navela da Austrija na godišnjem nivou ima 7.000 policijskih udaljavanja nasilnika iz stana, a da se u Srbiji slična mera godišnje primeni u svega 70 slučajeva i to najčešće ako je kuća vlasništvo žene i njene porodice.

Ceo intervju možete pogledati ovde.


Gostujući na televiziji N1, Tanja Ignjatović iz Autonomnog ženskog centra rekla je da u Srbiji ne postoji sistemski odgovor na činjenicu da su ubistva žena dramatična i da se njihov broj povećava. Naglasila je da se ubistvo kao ishod nasilja može predvideti, jer u većini slučajeva to nije bila spontana odluka u trenutku, već je nasilje trajalo godinama, kao i zastrašivanje i pretnje. Govoreći o merama zaštite, ona je navela da Austrija na godišnjem nivou ima 7.000 policijskih udaljavanja nasilnika iz stana, a da se u Srbiji slična mera godišnje primeni u svega 70 slučajeva i to najčešće ako je kuća vlasništvo žene i njene porodice.

Ceo intervju možete pogledati ovde.


SHARE:
Prev            Prev
AC UBL NSRP Drutvo SOS telefon CZR Sigurna enska kuca WAVE EWL
enski centar Uzice Osvit Ni Centar za podrku enama  Kikinda Iz kruga SOS Vranje Pescanik
2662222 Savet Evrope Mree ene protiv nasilja
 
AC UBL NSRP Drutvo SOS telefon CZR Sigurna enska kuca WAVE EWL enski centar Uzice Osvit Ni Centar za podrku enama  Kikinda Iz kruga SOS Vranje Pescanik 2662222 Mree ene protiv nasilja Savet Evrope
 
Kampanju podržavaju:
EU    EU
Sadržaj stranice je isključiva odgovornost Autonomnog ženskog centra i ni na koji način ne odražava stavove donatora.
Kampanju podržavaju:
EU    EU
Sadržaj stranice je isključiva odgovornost Autonomnog ženskog centra i ni na koji način ne odražava stavove donatora.