A tolerišem nasilje nad ženama.
A tolerišem nasilje nad ženama.

Podgorica, 04/10/2018
ULIČNA AKCIJA

Podgorica, 04/10/2018
ULIČNA AKCIJA
U četvrtak, 4. oktobra u 12h na Trgu nezavisnosti u Podgorici, u okviru kampanje Osvijetlimo mrak seksualnog nasilja, organizovali smo akciju sa ciljem da ukažemo javnosti da seksualno nasilje postoji i u Crnoj Gori. Podaci Savjeta Evrope pokazuju da je jedno od petoro djece u Evropi preživjelo seksualno zlostavljanje. Nažalost, ono se dešava i u Crnoj Gori, kako nad djecom, tako i nad djevojkama i ženama. Osobe koje su preživjele seksualno nasilje žive sa nama. Krajnje je vrijeme da progovorimo, osvijetlimo, osudimo i zaustavimo seksualno nasilje.
Zainteresovani građani/građanke su se našem info pultu informisali o seksualnom nasilju nad djecom, djevojkama i ženama. Ovo je prva u nizu akcija koju smo sproveli u okviru kampanje. Osim info pultova, otvorenih vrata, organizovaćemo edukativne radionice u vrtićima i omladinskim centrima u svim gradovima u Crnoj Gori, kao i edukovati novinare/ke o etičkom izvještavanju o seksualnom nasilju.
U četvrtak, 4. oktobra u 12h na Trgu nezavisnosti u Podgorici, u okviru kampanje Osvijetlimo mrak seksualnog nasilja, organizovali smo akciju sa ciljem da ukažemo javnosti da seksualno nasilje postoji i u Crnoj Gori. Podaci Savjeta Evrope pokazuju da je jedno od petoro djece u Evropi preživjelo seksualno zlostavljanje. Nažalost, ono se dešava i u Crnoj Gori, kako nad djecom, tako i nad djevojkama i ženama. Osobe koje su preživjele seksualno nasilje žive sa nama. Krajnje je vrijeme da progovorimo, osvijetlimo, osudimo i zaustavimo seksualno nasilje. Zainteresovani građani/građanke su se našem info pultu informisali o seksualnom nasilju nad djecom, djevojkama i ženama. Ovo je prva u nizu akcija koju smo sproveli u okviru kampanje. Osim info pultova, otvorenih vrata, organizovaćemo edukativne radionice u vrtićima i omladinskim centrima u svim gradovima u Crnoj Gori, kao i edukovati novinare/ke o etičkom izvještavanju o seksualnom nasilju.
SHARE:
Prev            Prev
Sigurna enska kuca AC UBL NSRP Drutvo SOS telefon CZR WAVE EWL
Centar za enska prava SOS telefon Nikic
Savet Evrope
 
Sigurna enska kuca AC UBL NSRP Drutvo SOS telefon CZR WAVE EWL Centar za enska prava SOS telefon Nikic Savet Evrope
 
Kampanju podržavaju:
EU
Sadržaj stranice je isključiva odgovornost Sigurne ženske kuće i ni na koji način ne odražava stavove donatora.
Kampanju podržavaju:
EU
Sadržaj stranice je isključiva odgovornost Sigurne ženske kuće i ni na koji način ne odražava stavove donatora.